Тодор Батков – син се срещна с президента на Български футболен съюз Георги Иванов и двамата обсъдиха възможностите за подкрепа на детско-юношеския футбол в Област Смолян.

„Щастлив съм да съобщя, че предстои да започнем усилена работа по възраждането на детско-юношеския футбол в Област Смолян в координация с общините и съществуващите клубове. Ще работим за това скоро децата в общините Борино, Баните, Девин, Доспат, Златоград, Мадан, Неделино, Рузозем, Смолян и Чепеларе да играят организиран футбол при добро материално обезпечение, с професионални треньори и организация на високо ниво!“, написа в профила си в социалните мрежи кандидатът за народен представител от Смолянския избирателен регион Тодор Батков-син.

„Познавам Тодор Батков-син от малък, тренираше в школата на „Левски“, след това се занимаваше с моторни спортове. Изключително сериозен човек, син на  най-успешния президент в историята на „Левски“ – момче, което е сериозно, окомуш момче, на което може да се разчита. Убеден съм, че в негово лице родопският край има достоен защитник“, каза на свой ред Георги Иванов.

Област Смолян се състои от около 100 000 души, има 10 общини, а професионален футбол има само в град Смолян. „За мен не е редно толкова много деца и младежи да нямат достъп до любимата игра и най-популярния спорт в света. Затова бих искал да поставя въпроса за стартиране на по-резултатно партньорство между БФС и държавата в лицето на правителство, Областна управа, общини, за да създадем условия на децата и младежите от областта да се докоснат до най-магическата игра“, каза Тодор Батков -син в откровен диалог с Георги Иванов.

„Ще направим всичко възможно да върнем бляскавото минало, което имаше Смолян, от където излязоха много футболисти. С един от тях съм играл заедно – Захари Сираков, Антим Пехливанов, който е играл заедно с баща ми и мн.др. Спортът има и дисциплина здраве и за нас е много важно в този район, в който ти ще бъдеш кандидат за депутат да помогнем да го развием“, каза, на свой ред, Георги Иванов.

Според Батков – син очерта в разговора и най-големите спънки, които според него  може да дойдат от кадровото обезпечение, тъй като липсата на треньори е  голям проблем и от логистиката заради сложните за преминаване разстояния в областта.  Той изрази готовност заедно с Гонзо да изработят подробен екшън план, за да тръгнат нещата в правилната посока.

„Има програми, по които работим и по които финансираме изграждането на  тренировъчни игрища. Смолян е град, който вече сме го набелязали, но след като сега и ти ще бъдеш кандидат за депутат и дай Боже да станеш, ще направим всичко възможно да изградим един терен за футбола в Смолян. За нас е важно да развиваме децата, защото те са нашето бъдеще. Отборите, които там бяха изключени, след време ще бъдат върнати, ще бъдат пак членове на БФС и постепенно ще възродим целия регион, който е много важен за развитието на българския футбол“, каза Георги Иванов.

Видео може да намерите тук: